Новий рік ступає по Україні

2020-01-21

Різдво Христове – це красиве і наповнене звичаями та традиціями свято , яке заведено зустрічати на Україні. Три гарних празники прийшло до нас у січні : Різдво, Старий Новий рік, Водохреща. Кожне свято має свої традиції.

І ось учні школи разом з педагогом – організатором Гудимою І.А.підготували новорічно – різдвяне дійство « Новий рік ступає по Україні!». Всі присутні слухали віншування від Оленки Лемещук , учнів 4 та 5 класів , підспівували колядки, які виконували гурти колядників.Виконали колядку « Всі дерева й трави сплять» Мирончук Іра та Тетяна, Мирончук Олександра, Маркович Софія, Нижник Дарина виконали « Ми прийшли господарю до вашої хати « , Барабан Настя « Старий рік минає», Горопаха Дарина « Добрий вечір , люди», гурт у складі Довгалюк Софії, Забрідньої Ангеліни, Хмарук Вероніки, Трачука Михайла

« Ой , у полі , полі..» , « Нова радість стала» прозвучала у спільному виконані всіх присутніх.Овчарук Тимофій та Марко виконали музичні твори- колядки.

На Щедрий вечір ходили гурти ряджених. Вони замовляли на гарний , високий врожай, достаток і добробут в родині. Тому і в нас звучали щедрівки у виконані :

«Ой, сивая та і зозуленька» ( учнівський колектив 5 класу),

« Щедрик , щедрик, шедрівочка» ( Трачук Валентин, Трачук Олександр, Мокрий Ілля), гурт: дівчата 9 класу та хлопці 8 класу виконали інсценізовану щедрівку «Ой, сивая та і зозуленька».

Вранці першого дня Старого нового року хлопчаки нашого села ходили засівати будинки односельчан, віншуючи щастя та удачу дому. А нам у школі засіяли :Бай Іван, Міщук Артем, , Попович Олексій, Перетятко Юрій, Мирончук Артем, Олійник Роман, Царук Максим, Доманський Олександр, Сікатура Денис, Домарецький Богдан та Вікторія, Порученко Артем.

З Різдвом Христовим, Україно!
В зимові радісні свята
Хай кожен дім, кожна родина
Відчують благодать Христа.

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi